Samana

Samana

vrijdag 7 oktober 2016

De ervaren pelgrim (vrijdag 7 oktober)

Ondergetekende viel gisteren als een echte pelgrim in slaap tijdens het uploaden van de foto's, vandaar dat het bijhorende tekstje wat later is.

Dit was de dag waar ik naar uitgekeken had! Al rollend de dalende de asfaltwegen afzoeven. Het moet niet altijd moeilijk zijn.. Om te vroeg aankomen in Palas Del Rei te vermijden, waren er verschillende zalige stopplaatsen.
Eerst aten we een koekje uit de proviand in een parkje bij een oude eikenboom. Daar waren reeds heel wat pelgrims ons voor geweest, aan de achtergelaten stenen en briefjes te zien.
 
Wat verderop hadden velen onder ons een schitterende ervaring bij de La fuente del peregrino, 'De bron van de pelgrim'. Een mooi rustplaatsje uitgebaad door katholieke vrijwilligers van over de hele wereld. Ik praatte er met Corrine van Florida, tot Johny honger kreeg.
Door de vele bergen en dalen konden we ook genieten van prachtige uitzichten.
Bij het kerkje van Abenostre waren de kastanjes nog niet rijp, maar niettemin hebben we genoten van het heerlijk warme zonnetje. En konden we tussendoor wat nadenken over onze tocht.
's Avonds kregen sommigen onder ons wel natte voeten toen ze terugkeerden naar hun bedje. Nee geen regen of een misstapje in een plas, maar de sproeiers op het grasveld ;-). 
 
"Of all the roads you take,
make sure some of them are dirt!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten