Samana

Samana

woensdag 28 september 2016

De kennismaking

De attributen van een pelgrim

Op dinsdag 13 september was er de pelgrimszegen in Alden-Biesen. 

Voor mij was het de tweede keer dat ik aan deze tocht begon. Ik dacht dat ik het wel allemaal gezien had. Het lied van de pelgrim "Ultreia", het voorbije jaar diep weggezonken in mijn geheugen, kwam weer makkelijk bovenborrelen. De viering en de ontmoetingen raakten me opnieuw alsof het de eerste keer was.


Weer probeerde ik namen te onthouden, maar de toekomst zal wellicht uitwijzen dat dit tevergeefs was. Alweer een Jos erbij, dat herinner ik me nog wel. En zeker omdat enkele dagen erna opnieuw een Jos2 aan ons compacte groepje toegevoegd werd. 

Onze pelgrimstocht komt met rasse schreden dichterbij. Gisterenavond (dinsdagavond) was er nog een kriebelend gevoel dat we volgende week rond dezelfde tijd al op Spaanse bodem zouden zijn. Spannend!

Het wordt nog een drukke week van voorbereiding, afsluiten op het werk, vanalles in de valies proppen (en er weer uit halen ;-) ), .. Tot het plots dinsdagochtend zal zijn. We vertrekken alvast met kleine oogjes om 5u15 's morgens. Misschien toch nog snel een kaarsje branden opdat de heenweg wat minder bewogen verloopt dan onze avonturen vorig jaar!


"Met de zegen van onze grote Tochtgenoot voelen we ons gesterkt om deze tocht tot een goed einde te brengen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten